top of page

Rochehaut
Wat te doen in de buurt van ons vakantiehuis?

Rochehaut: werelderfgoed

Het charmant typisch Ardeens dorpje Rochehaut heeft 300 inwoners, ligt op 400 meter hoogte, op 16 km van Bouillon. Het is omgeven door grootse bossen. Er zijn verschillende wandelroutes die u vanuit Rochehaut kan doen en waar u kan genieten van de stilte en van het gekleurde glooiende landschap, 

 

Rochehaut is de moeite waard in elk seizoen.

Rochehaut is bekend om het legendarische uitzichtpunt naar het dorpje Frahan (UNESCO geklasseerd uitzicht), gelegen in een meander van de Semois. Er zijn horecazaken, winkeltjes, musea, een dierenpark en een toeristentreintje.

Wandelingen in de buurt

De Laddertjeswandeling van Rochehaut, Bouillon, Poupehan en Frahan. Op de site van Bart Caers vind je een goede beschrijving van deze unieke wandeling te Rochehaut Laddertjeswandeling van Rochehaut - caersbart.be

 

of gewoon wandeling 43 in Rochehaut: deze route heeft veel namen, maar het gaat telkens wel degelijk om dezelfde hike! Volgens heel wat mensen is dit één van de spectaculairste en leukste dingen om te doen in de Ardennen. 

Pointe de Claies of wandeling nr 16 met rode rechthoek die vertrekt vanaf de kerk Vresse-Sur-Semois. Ongeveer 4 km in totaal. Er is een picknickruimte.​ (de brug ligt er enkel in de zomermaanden)

Bouillon 

shutterstock_464954699.jpg

De vakantiewoning is op amper 20 minuutjes van Bouillon gelegen.

 

Met de Bouillon City Pass (te koop in de Toeristische Dienst Bouillon, kost 11 EUR/volwassene en 8,5 EUR / kind) kan je 4 activiteiten doen 

  • Bouillon Museum. Niet te reserveren. Kan elke dag tot 17u

  • Archeoscoop Godfried van Bouillon. Kan elke dag tot 17u. Film over Godfried Van Bouillon en de kruistochten. Ongeveer 30 min.

  • Bouillon kasteel.

  • L’Odyssée de lumière. Enkel op woensdag en vrijdag te reserveren vooraf. Om 22u15, in de buitenlucth (voorzie een paraplu bij regen)

Ook de moeite waard: 

  • Bouillon Fakkeltocht, om 22u, duurtijd ongeveer 1u.  Kinderen tot 12 jaar 7 EUR en volwassenen 10 EUR. Fakkel per 2 personen à 2,5EUR. Elke maandag, dinsdag en donderdagavond in juli/augustus.

  • Bouillon karting. Ideaal op woensdag rond 17u gaan. Per rondje 13EUR (10 minuten)

 

Voor de grote boodschappen is er een Colruyt (met ruime parking)

Kayakken

Wij zijn fan van Kayaks La Vanne. Vertrekplaats is Vress-Sur-Semois. Leuke afvaarten (perfect doenbaar met tieners)

  • Poupehan naar Alle.  Kayak 2 personen à 44 EUR en kayak 1 personn à 23EUR (10-11km - 2-3u)

  • Alle - Membre. Kayak 2 personen à 44 EUR en kayak 1 personn à 23EUR (10-11km - 2-3u)

Leisteengrotten
Au Coeur de L'Ardoise

Op 20min rijden van de vakantiewoning ligt Bertrix.

Je kan er een fascinerende reis maken door de leisteenmijnen van Bertrix.

Langs een parcours van 1.15u leer je alles over de leisteen, de ontginningstechnieken en de werkomstandigheden van toen.

Loop in de voetsporen van de Ardense mijnwerkers die talrijke risico's namen om de prachtige leisteen naar boven te halen.

 

Om de mijn bezoekbaar te maken werd er niet minder dan 900m³ leisteen met de hand verwijderd.

 

Een waar eerbetoon aan de "scailtons". 

bottom of page